Skifte fastlege

 

Det er viktig å ha en god fastlege. Hvis man har behov for å skifte fastlege finnes det en oversikt over fastleger, hvor de holder til og hvem som har ledig kapasitet. Oversikten over ledige fastleger finner du lenke til hos NAVs side for helse. Det er Helfo som administrer oversikten over ledige fastleger. https://tjenester.nav.no/minfastlege/

Listen gir oversikt over hvem som har ledig kapasitet, men utover det sier ikke oversikten noe om legene.

Det går an å spørre andre personer med lupus via internett, om de har fastleger å anbefale. Det kan man gjøre på forum.sle.no eller på facebook- gruppen SLE / forum.

På nettstedet www.legelisten.no kan man kan gi en vurdering av sin fastlege, til hjelp for andre som er på utkikk etter en ny fastlege. Her kan du søke opp fastleger ved navn og se hva slags vurdering andre pasienter evnt har gitt. En slik vurdering er selvfølgelig subjektiv, og ulike personer kan oppleve samme lege forskjellig. I tillegg kan det være en fare for at de som skriver vurderinger enten er spesielt misfornøyd eller spesielt fornøyd, mens de jevnt gode forholdene ikke blir registrert her. Med dette i mente kan www.legelisten.no være et nyttig hjelpemiddel ved skifte av fastlege.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.