Trenger du noen å snakke med?

Det å få en kronisk sykdom oppleves som vanskelig for mange, og det kan være godt å ha noen å snakke med. Norsk Revmatikerforbund har en hjelpetelefon du kan ringe for å snakke med en likemann, en person som kan gi deg veiledning og råd. Linjen er åpen tirsdagonsdag og torsdag kl. 9-15.

NRF hjelper deg – 815 33 015

Likemannstjenesten handler om kontakt og samhandling mellom mennesker som er i noenlunde samme livssituasjon. Likemannen har selv revmatisme og vil ta deg på alvor, lytte og gi deg gode råd og sykdommen og dine rettigheter. En likemann er en erfaringsekspert som har tid til snakke med nettopp deg.

Medisinske spørsmål? Snakk med sykepleier ved revmatologisk poliklinikk på Rikshospitalet
Pasienter som får oppfølging ved Rikshospitalet kan ta kontakt med sykepleierne der hvis de har spørsmål om sykdom, symptomer, medisiner, blodprøver m.m. Telefontid er mandag til fredag kl 09.00-10.30 og kl 12.30-14.00.
Telefonnr: 23 07 27 74.

Norsk Revmatikerforbund har diagnosegrupper for lupuspasienter og pårørende. Disse arbeider med medlemsmøter og sosiale aktiviteter, informasjonsarbeid til medlemmer og helsepersonell, likemannsarbeid, og kommunikasjon med forskjellige behandlingssenter i respektive fylker. Ta kontakt med diagnosegruppen der du bor for mer informasjon.
Det finnes også et diskusjonsforum på Internett for folk med revmatiske sykdommer. Norsk Revmaforum har eksistert i mange år og har et stort antall registrerte brukere. Her finner du grupper for mange ulike temaer, blant annet samliv, pårørende, kosthold og trening, medisiner og behandling, og rettigheter. Her har du mulighet til å diskutere sykdommen og bli kjent med andre som har SLE og andre lignende sykdommer. Mange av forumene er lukkede, noe som tilsier at du må være registrert for å lese og skrive i disse, men det er også flere forum som er åpne for alle. Det er gratis å registrere seg som bruker. Om det skulle være noen spørsmål angående forumet kan du sende en e-post til forum@sle.no.

Se også lenkesamlingen vår for flere tjenester og tilbud.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.